Over Elga van Wenum

Website EvW (3)Na vele jaren als docent in het middelbaar onderwijs te hebben gewerkt, heb ik in 2005 het roer omgegooid en me verdiept in de natuurgeneeskunde. Een opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeskunde (Utrecht) en later aan de Hogeschool Saxion Next in Deventer heeft in 2012  geresulteerd in een bachelor-diploma Complementaire en Alternatieve Geneeskunde (CAM) met als specialisatie fytotherapie (kruidengeneeskunde) en algemene Westerse Natuurgeneeskunde.

Vervolgens heb ik met succes een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde opleiding orthomoleculaire therapie en nutritionele geneeskunde gevolgd. Hierbij worden – naast fytotherapie en leefstijl –  voeding en eventueel voedingssupplementen als medicijn ingezet.

Momenteel volg ik een opleiding in de klinische psycho-neuro-immunologie, waarin het onderling functioneren van de lichaamssystemen en –processen centraal staat.

Daarnaast volg ik ook regelmatig andere bij- en nascholingen niet alleen omdat het wetenschappelijk onderzoek op dit gebied sterk in ontwikkeling is maar ook omdat ik het vak ongelooflijk boeiend vind.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NWP natuurgeneeskunde.    NWP Elga van Wenum Praktijk Prinsenbeek